Sernik tradycyjny




  • kg twarogu (ja użyłam kupnego do serników (dr.oetker)
  • 20 dag masła
  • 20 dag cukru
  • 5 jajek / oddzielnie żółtka i białka
  • 50 g kaszy manny
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • aromat waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • bakalie / u mnie rodzynki

Masło utrzeć z cukrem, żółtkami i aromatem na gładką masę. Dodać kaszę manną, proszek do pieczenia, mąkę ziemniaczaną i dalej ucierać ( ja robiłam wszystko mikserem).
Po chwili stopniowo dodawać twaróg cały czas ucierając.
Na końcu dorzucić bakalie i wymieszać delikatnie z ubitymi białkami.

Piec w tortownicy w temp. 180 stopniach przez około 65 minut.


Komentarze

kajuska1987 pisze…
wygląda przepysznie!!!
marta pisze…
Dziękuję....i pysznie smakuje :)

Popularne posty z tego bloga

Roladki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską

Kruche rogaliki z nadzieniem

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami - LIDL