...dziś miał być przepis ale zabrakło weny i chęci...
Roladki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską
Przepis zaczerpnięty ze strony: http://kulinarnamekka.blogspot.com/2012/04/normal-0-21-false-false-false-de-x-none.html Składniki: paczka gotowego ciasta francuskiego (375 g) szynka parmeńska ( u mnie poszło całe opakowanie 100 g) tarty parmezan kawałek ostrej czerwonej papryki suszony tymianek świeżo zmielony pieprz sól oliwka ziarenka sezamu Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie do zapiekania wysmarować lekko oliwą. Ciasto rozłożyć, lekko posmarować oliwą i rozłożyć na nim plastry szynki parmeńskiej. Całość posypać parmezanem, tymiankiem, posiekaną papryką, solą i pieprzem. Następnie ciasto zrolować (ja najpierw całość przekroiłam na pół i dopiero zrolowałam) i pokroić w plastry o grubości 2-3 cm. Ułożyć w naczyniu i posmarować troszkę miękkim masłem, posypać parmezanem i sezamem. Piec 30 minut...to zależy od piekarnika, trzeba patrzeć kiedy się ładnie zapieką :) Smacznego!!!
Komentarze