Ciasteczka Makaroniki
Przepis znaleziony gdzieś w necie z lekkimi moimi modyfikacjami ...
Składniki:
Białka ubić na sztywną pianę i porcjami dodawać cukier cały czas ubijając.
Wsypać migdały, rodzynki, czekoladę, kilka kropli aromatu waniliowego i wymieszać.
Nakładać łyżką porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 15 minut w 170 stopniach.

Smacznego !!
:)
- ¾ szklanki cukru (użyłam białego i brązowego pół na pół) - następnym razem dałabym mniej cukru, może 1/2 szklanki
- 1 tabliczka czekolady- z racji jej braku użyłam świątecznego mikołaja czekoladowego ;)
- 100g mielonych migdałów
- 90 g rodzynek podziabanych w blenderze :)
- 4 białka
- aromat waniliowy
Białka ubić na sztywną pianę i porcjami dodawać cukier cały czas ubijając.
Wsypać migdały, rodzynki, czekoladę, kilka kropli aromatu waniliowego i wymieszać.
Nakładać łyżką porcje ciasta na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piec około 15 minut w 170 stopniach.
Smacznego !!
:)
Komentarze