Naleśniki na miodzie
Składniki:
- 175 g mąki pszennej
- 3 jajka
- 450 ml mleka
- 3 łyżki cukru
- szczypta soli
- 45g roztopionego masła
Składniki miksujemy na jednolite ciasto, na koniec dodajemy roztopione i ostudzone masło i ponownie miksujemy.
Zostawiamy je teraz w spokoju na jakieś 30 minut i zabieramy się na przygotowanie nadzienia, czyli potrzebujemy:
- 400 g sera białego
- 2 serki rolmlecz waniliowe
- cukier waniliowy
- trochę śmietany
Ciasto naleśnikowe ponownie miksujemy i smażymy cienkie naleśniki ( mi wychodzi ich około 20)
Usmażone smarujemy serem i składamy w trójkąty.
Teraz opcja zapożyczona od mamy, najsmaczniejsza :)
Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i miodu, układamy naleśniki i smażymy chwilę z obu stron na małym ogniu, do lekkiego zarumienienia
Dla mnie...pycha!!!
Komentarze