Kurczak duszony z cebulą i czosnkiem
Przepis ściągnięty z jakiejś starej gazety :)
- 8 kawałków kurczaka /udka, podudzia, pałki...co kto woli
- olej
- 2 cebule
- 3-4 ząbki czosnku
- tymianek
- sól, pieprz
Przełożyć do garnka, obłożyć cebulką pokrojoną w piórka, plasterkami czosnku i podlać gorącą wodą tak, by nie przykrywała całego kurczaka. Przykryć i dusić na małym ogniu około 30 minut. Pod koniec duszenia dodać tymianek.
A to resztki, które zostały ;)
Komentarze
Marto jesten Twoim stałym czytelnikiem. Mało tego wykonuję te potrawy zaraz po opublikowaniu przepisu. Wychodzi mi to z różnym skutkiem. Rodzina raz chwali raz gani...
Cebula i czosnek to podstawa, to baza bym powiedział nawet. Sekret dobrego smaku. Okres Świąteczny... zatem czekam na najnowszą wrzutkę z przepisem.
A może coś orientalnego?
Pozdrawiam
Zjadacz korzeni.