Kurczak duszony z cebulą i czosnkiem


 

Przepis ściągnięty z jakiejś starej gazety :)











  • 8 kawałków kurczaka /udka, podudzia, pałki...co kto woli
  • olej
  • 2 cebule
  • 3-4 ząbki czosnku
  • tymianek
  • sól, pieprz
 Kurczaka umyć, osuszyć, posolić, popieprzyć po czym zrumienić na rozgrzanym oleju.
Przełożyć do garnka, obłożyć cebulką pokrojoną w piórka, plasterkami czosnku i podlać gorącą wodą tak, by nie przykrywała całego kurczaka. Przykryć i dusić na małym ogniu około 30 minut.  Pod koniec duszenia dodać tymianek.

A to resztki, które zostały ;)


Komentarze

Anonimowy pisze…
resztki.... jak mawiają kto jada ostatki ten piękny i gładki.
Marto jesten Twoim stałym czytelnikiem. Mało tego wykonuję te potrawy zaraz po opublikowaniu przepisu. Wychodzi mi to z różnym skutkiem. Rodzina raz chwali raz gani...
Cebula i czosnek to podstawa, to baza bym powiedział nawet. Sekret dobrego smaku. Okres Świąteczny... zatem czekam na najnowszą wrzutkę z przepisem.
A może coś orientalnego?

Pozdrawiam
Zjadacz korzeni.
joana80 pisze…
kłamczuch ;p

Popularne posty z tego bloga

Chińszczyzna

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami - LIDL

Ślimaczki- kruche ciasteczka