Domowe wafle




Składniki:

  • 2 paczki wafli ( 10 sztuk)
  • 1/2 szklanki zwykłego mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 2,5 szklanki mleka w proszku
  • kostka margaryny
  • 2 łyżki kakao
  • aromat maślany

Margarynę rozpuszczamy i dodajemy do niej cukier, cukier waniliowy, mleko zwykłe i kakao.
Całość mieszamy często aż składniki się połączą, a gdy wszystko zacznie się gotować, zdejmujemy z ognia i miksujemy dodając mleko w proszku i aromat.
Teraz wystarczy odstawić masę na 10 minut do lekkiego ostudzenia i następnie smarować wafle.

Przygnieść wafle czymś ciężkim i po jakimś czasie można już zajadać.


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Chińszczyzna

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami - LIDL

Ślimaczki- kruche ciasteczka