Łaciate ciasto
Składniki:
- 5 jajek
- 220 g mąki
- 180 g cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 125 ml oleju
- 125 ml wody
- 4 łyżeczki kakao
- 100 g cukru
- 500 g sera twarogowego (mielonego, jak do serników)
- budyń waniliowy
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej i wodę i dalej ubijamy.
Mąkę, proszek i kakao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej po czym króciutko miksujemy na najniższych obrotach.
Ciasto przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i bierzemy się za "ciastowe łaty", czyli ser miksujemy z budyniem i cukrem do momentu kiedy utworzą jednolitą masę. Taką masę kładziemy łyżką na ciasto...w dowolnej kombinacji :)
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.
Smacznego:)
Komentarze