Łaciate ciasto

Składniki:

  • 5 jajek
  • 220 g mąki
  • 180 g cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 125 ml oleju
  • 125 ml wody
  • 4 łyżeczki kakao
  • 100 g cukru
  • 500 g sera twarogowego (mielonego, jak do serników)
  • budyń waniliowy

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej i wodę i dalej ubijamy.
Mąkę, proszek i kakao mieszamy i dodajemy do masy jajecznej po czym króciutko miksujemy na najniższych obrotach.



Ciasto przelewamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i bierzemy się za "ciastowe łaty", czyli ser miksujemy z budyniem i cukrem do momentu kiedy utworzą jednolitą masę. Taką masę kładziemy łyżką na ciasto...w dowolnej kombinacji :)

Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.

Smacznego:)

Komentarze

Unknown pisze…
Qrka chyba się muszę ożenić z tą dziewczyną tyle pyszności, albo lepiej po prostu wproszę się na szamkę

Popularne posty z tego bloga

Chińszczyzna

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami - LIDL

Ślimaczki- kruche ciasteczka