Galaretka mleczno- waniliowa


Składniki:
  • łyżka żelatyny
  • 1/3 szklanki wody
  • 500 ml mleka
  • 2 żółtka
  • 5 kopiatych łyżeczek cukru z prawdziwą wanilią
  • 2 kopiate łyżki cukru

Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia.
Zagotowujemy mleko i również odstawiamy do przestudzenia.
Żółtka, cukier i cukier waniliowy miksujemy i stopniowo dolewamy chłodne mleko cały czas mieszając. Na koniec wlewamy rozpuszczoną żelatynę.



Teraz przelewamy foremek i wstawiamy do lodówki, na co najmniej 4 godziny :)










Smacznego!!!


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Chińszczyzna

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami - LIDL

Ślimaczki- kruche ciasteczka