Szybka tarta
Jako że w zamrażarce zalegało mi ciasto do zrobienia rogalików, postanowiłam wykorzystać je w innej formie i powstałą tarta :)
Równie smaczna co rogaliki :)
Ciasto wałkujemy na cienki blat, którym wykładamy tortownicę pokrytą papierem do pieczenia ( uprzedzam, że robiłam to z 1/3 ciasta na rogaliki, bo mniej więcej taka ilość mi pozostała w lodówce)
Ciasto smarujemy marmoladą i pieczemy w 170 stopniach przez jakieś 15-20 minut :)
Smacznego !!!
Równie smaczna co rogaliki :)
Ciasto wałkujemy na cienki blat, którym wykładamy tortownicę pokrytą papierem do pieczenia ( uprzedzam, że robiłam to z 1/3 ciasta na rogaliki, bo mniej więcej taka ilość mi pozostała w lodówce)
Ciasto smarujemy marmoladą i pieczemy w 170 stopniach przez jakieś 15-20 minut :)
Smacznego !!!
Komentarze