Meksykańskie naleśniki
Składniki na naleśniki:
- 250 g mąki
- mleko
Nadzienie:
- jedna podwójna pierś z kurczaka
- papryka czerwona
- 3 ogórki kiszone
- ok 10 pieczarek
- ser żółty
- puszka czerwonej fasoli
- sos Łowicza - meksykański
- ostre przyprawy według uznania
- oliwa z oliwek
Z mąki i mleka z odrobiną soli usmażyć naleśniki, ostudzić.
Piersi z kurczaka pokroić w kosteczkę i podsmażyć na oliwie wraz z przyprawami.
Na osobnej patelni poddusić warzywa pokrojone w kostkę. Kiedy będą już miękkie dorzucić kurczaka i doprawić do smaku.
Tak zrobione farsz układać na naleśnikach, zawijać w rulony i układać w wysmarowanym olejem/masłem naczyniu żaroodpornym.
Posypać startym żółtym serem i podlać sosem meksykańskim.
Zapiekać około 15 minut w 150 stopniach.
Smacznego :)
Komentarze