Ciasto marchewkowe
- 2 szklanki starej marchewki..(ja robię tak na oko )
- 2 całe jajka
- 3/4 szklanki oleju
- szklanka cukru
- szklanka mąki
- łyżeczka cynamonu
- łyżeczka sody
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1/2 opakowania rodzynek
- 1/2 tabliczki czekolady
Jaja, cukier i olej zmiksować. Dodać mąkę, cynamon, sól, sodę i proszek do pieczenia.Ponownie zmiksować.
Na końcu dodać marchewkę, rodzynki i czekoladę. Zmiksować. Wyłożyć do natłuszczonej masłem/margaryną i posypanej bułką tartą prostokątnej blachy (lub wyłożonej papierem do pieczenia).
Piec ok godziny w 180 stopniach
Ja biorę wszystkie porcje x2 i wychodzi mi wtedy duża blacha. A marchewkę i rodzynki wrzucam ile mi pasuje :)
I to ostatni kawałek, który mi się ostał....siostra zjadła prawie wszystko :p
Komentarze