Ciasto marchewkowe



  • 2 szklanki starej marchewki..(ja robię tak na oko )
  • 2 całe jajka
  • 3/4 szklanki oleju
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka sody
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1/2 opakowania rodzynek
  • 1/2 tabliczki czekolady

Jaja, cukier i olej zmiksować. Dodać mąkę, cynamon, sól, sodę i proszek do pieczenia.Ponownie zmiksować.
Na końcu dodać marchewkę, rodzynki i czekoladę. Zmiksować. Wyłożyć do natłuszczonej masłem/margaryną i posypanej bułką tartą prostokątnej blachy (lub wyłożonej papierem do pieczenia).
Piec ok godziny w 180 stopniach

Ja biorę wszystkie porcje x2 i wychodzi mi wtedy duża blacha. A marchewkę i rodzynki wrzucam ile mi pasuje :)

I to ostatni kawałek, który mi się ostał....siostra zjadła prawie wszystko :p

Komentarze

joana80 pisze…
prawie wszystko....i tak za mało ;p
Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.

Popularne posty z tego bloga

Chińszczyzna

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami - LIDL

Ślimaczki- kruche ciasteczka