Pasztet mojej mamy :)




1 cały kurczak
ok 60 dkg boczku
ok 30 dkg wątróbki drobiowej

Mięso opłukać. Włożyć do garnka z 2-3 łyżkami smalcu. Dodać 2-3 cebule, liść laurowy, pieprz, sól. Dusić ok 2 godzin do miękkości, aż mięso będzie ładnie odchodziło od kości.




Po wystudzeniu kurczaka obrać z kości. Zemleć 2 razy przez maszynkę, dodać 2 jajka, sól, pieprz, maggie, imbir, gałkę muszkatołową, płyn z duszenia. Wyrobić ręką.



Wyłożyć na blachę posmarowaną smalcem i wysypaną bułką tartą. piec około godziny w 180 stopniach.



Smacznego !!!




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Chińszczyzna

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami - LIDL

Ślimaczki- kruche ciasteczka