Cykoria nadziana krabami...





Składniki:

  • 16 paluszków krabowych
  • 3 cykorie
  • cebula (drobno posiekana)
  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę *
  • czerwona papryka (pokrojona w małą kostkę)
  • skórka otarta z cytryny
  • sok z cytryny
  • 4 łyżki śmietany 30%
  • 5 łyżek majonezu
  • sól i pieprz do smaku
  • posiekana natka pietruszki

Paluszki można zetrzeć na tarce lub zblenderować ( tak będzie szybciej) i wymieszać z cebulą, papryką i czosnkiem. 
Dodać otartą skórkę z jednej cytryny i wyciśnięty z niej sok. 
Doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać.
Następnie dodać śmietanę wraz z majonezem oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. 
W razie potrzeby jeszcze doprawić. 
Nakładać porcje nadzienia na liście cykorii i zajadać :)



*.....dałabym mniej czosnku.....

Komentarze

Unknown pisze…
od jakiegoś czasu śledzę poczynania tej Pani i powiem szczerze, że zachwyca mnie ona coraz bardziej, może by się z nią ożenić?

Popularne posty z tego bloga

Chińszczyzna

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami - LIDL

Ślimaczki- kruche ciasteczka