Napoleonka

Coś słodkiego na szybko z okazji urodzinek młodszego członka rodziny ;)


Składniki:
  • 2 opakowania krakersów
  • 1 litr mleka
  • szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • kostka masła
  • 1 budyń śmietankowy
  • szklanka mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej 





Na blasze rozkładamy krakersy.

















Do małego garnka wsypujemy obie mąki, budyń i zalewamy 2 szklankami mleka. Mieszamy.
Pozostałe mleko zagotowujemy z masłem i cukrem, a gdy się zagotuje to zestawiamy z ognia i dolewamy do niego poprzednio zrobioną masę mączną:) Mieszamy żeby nie zrobiły nam się grudki i chwilkę jeszcze gotujemy cały czas mieszając.













Gorącą masę wykładamy na krakersy i przykrywamy drugą warstwą ciastek.






Zostawiamy do ostygnięcia a potem wkładamy do lodówki.
 


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Chińszczyzna

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami - LIDL

Ślimaczki- kruche ciasteczka