Roladki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską
Przepis zaczerpnięty ze strony:
http://kulinarnamekka.blogspot.com/2012/04/normal-0-21-false-false-false-de-x-none.html
Składniki:
- paczka gotowego ciasta francuskiego (375 g)
- szynka parmeńska ( u mnie poszło całe opakowanie 100 g)
- tarty parmezan
- kawałek ostrej czerwonej papryki
- suszony tymianek
- świeżo zmielony pieprz
- sól
- oliwka
- ziarenka sezamu
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie do zapiekania wysmarować lekko oliwą.
Ciasto rozłożyć, lekko posmarować oliwą i rozłożyć na nim plastry szynki parmeńskiej.
Całość posypać parmezanem, tymiankiem, posiekaną papryką, solą i pieprzem.
Następnie ciasto zrolować (ja najpierw całość przekroiłam na pół i dopiero zrolowałam) i pokroić w plastry o grubości 2-3 cm.
Ułożyć w naczyniu i posmarować troszkę miękkim masłem, posypać parmezanem i sezamem.
Piec 30 minut...to zależy od piekarnika, trzeba patrzeć kiedy się ładnie zapieką :)
Smacznego!!!
Komentarze