Roladki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską


Przepis zaczerpnięty ze strony:
http://kulinarnamekka.blogspot.com/2012/04/normal-0-21-false-false-false-de-x-none.html

Składniki:

  • paczka gotowego ciasta francuskiego (375 g)
  • szynka parmeńska ( u mnie poszło całe opakowanie 100 g)
  • tarty parmezan
  • kawałek ostrej czerwonej papryki
  • suszony tymianek
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
  • oliwka
  • ziarenka sezamu

Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Naczynie do zapiekania wysmarować lekko oliwą.

Ciasto rozłożyć, lekko posmarować oliwą i rozłożyć na nim plastry szynki parmeńskiej.
Całość posypać parmezanem, tymiankiem, posiekaną papryką, solą i pieprzem.


Następnie ciasto zrolować (ja najpierw całość przekroiłam na pół i dopiero zrolowałam) i pokroić w plastry o grubości 2-3 cm.


Ułożyć w naczyniu i posmarować troszkę miękkim masłem, posypać parmezanem i sezamem.



Piec 30 minut...to zależy od piekarnika, trzeba patrzeć kiedy się ładnie zapieką :)


Smacznego!!!



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Chińszczyzna

Schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami - LIDL

Ślimaczki- kruche ciasteczka