Szyszki
Składniki:
W garnku na wolnym ogniu rozpuszczamy krówki a gdy się rozpuszczą dodajemy margarynę.
Mieszamy aż masa stanie się jednolita. Zdejmujemy z ognia, czekamy aż lekko przestygnie i wtedy dorzucamy ryż, mieszamy.
Rękoma formujemy szyszki.
Jak dla mnie pyyychota a specjalistą od tego jest mój brat ;)
- pół kg ciągnących krówek
- 1/4 kostki margaryny/ masła
- 2 opakowania ryżu preparowanego (u mnie było to 2x50g)
W garnku na wolnym ogniu rozpuszczamy krówki a gdy się rozpuszczą dodajemy margarynę.
Mieszamy aż masa stanie się jednolita. Zdejmujemy z ognia, czekamy aż lekko przestygnie i wtedy dorzucamy ryż, mieszamy.
Rękoma formujemy szyszki.
Jak dla mnie pyyychota a specjalistą od tego jest mój brat ;)
Komentarze